Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

XPDC di Pulau Kapas

Category: By Pyromaniac
Sebenar bende nie dah lama..tapi aku just nak buat record...kenangan terindah...walaupun org tu dah takde..tapi kenangan tu tetap ada..seburuk2 mana pun insan yg kita kenali..tapi kenangan tu masih ada...kita human bkn robot/computer yg boleh format C: ...terus hilang memori..i wish kalau ada software boleh format otak aku....hurm...aku mcm biasa...adventurous..sometime giler...kuat merajuk..serius...suka wat joke..so plz..dont be serius wit me....aku nie ada berbagai watak....ok time ni aku tgh giler sekejap..planning la hujung minggu ngan x gf aku...cari idea...nak pegi mana....then dia suggest kat desaru...tambahan aku ngan dia kaki giler suka jalan..travel...aku ckp set jer...so sapa couple ngan aku untung laa..haha promote plak....dulu penah ckp kita travel satu dunia together2 ngan x gf aku..hehe..then time tu LPT highway free..so apalagi...seronok laa..drive dari KL pagi2 kul 7...dlm2 jam sampai kat kuantan..then time tu planning dah berubah...nak pegi desaru atau kuala terengganu...aku ckp kalau tak sure baik pegi ganu....then melencong la kat ganu...sampai dlm kul 5 ptg kat ganu..cadang 1 place nak visit muzium besar dia..aku nak refresh time lawatan kecik2 sekolah dulu..alamakkk tutup la plak...kecewwaa...tak terkata...apa lagi..terus ker bandar kuala terengganu....cari keropok lekorr..tak beli pun...saja cuci mata...then nak makan plak tak reti..last last pegi la A&W kat tepi pantai...santai..kat situ...best gakk.......

jam sudah kul 8 time nak balik pun tiba....awek aku malas drive..aku la drive slow.....sampai kat rantau abg....sudah kul 11..aku ckp letih giler drive..mata kuyu2....then nak cari rumah tumpangan....singgah la dekat chalet area situ...pakcik tu siap tanya anak nie bawak tunang ker..segan malu kambing aku time tu..aku pun ckp ok pakcik gimme 2 bilik..tawar harga last skali dpt la RM50 utk 2 bilik...aku baik laa jgn pandang serong plakk...mlm tu mcm biasa la tidor..dan rahsiaa...


Second day di rantau abg,t'ganu


pagi tu aku bangun awal...aku lepak 2 tepi pantai...chalet tu rupanyer tepi pantai..wow...murah dan dekat pantai....mcm tak pecaya aku...then ada sorang nie la tourist...senyum..2...then start la our conversation


mat saleh: hey
aku:hi
mat saleh:where are u come from mate?are u local?
aku:jamaica


haha..jawapan sempoi dari aku..aku malas nak byk soal ngan dia niee..so aku tau mesti dia tanya lebih kalau tau aku local...aku bukan tak nak tolong...tapi ada laa...terpikir plak nak pegi PUlau kapas ...awek aku kata...set jer...memang mental shock tul
drive ler ker jeti..byr Rm 15 sorang..tunggu bot...dlm 30 minute sampai pulau

first jejak kaki ..mcm org hilang arah...nak wat apa kat pulau nie....pusing la keliling pulau...tgh2 panas...sampai kat tepi pondok tu..ada pakcik tu tgk kat kita org dgn penuh kesian..bermulala perbualan kami...


pakcik X:anak nie dari mana.
aku:dari kl,baru sampai tadi
pakcik X:duk kat resort mana,makcik gemuk?
aku:tak plan2 apa2 pun..tgk la cam ner..nak cari tandas..ngan tempat mandi gak
pakcik X:anak leh la singgah kat resort pakcik tu..tukar2 pakaian..org kl biasa la dtg sini ingat tempat nak enjoy..tapi sini takde apa...mereka ingat sini ada mall,shopping complex....
aku:terima kasih pakcik


lepas tukar pakaian....aku ngan x gf aku naik kayak...byr 10 utk sejam..kita org redah laa...pusing satu pulau..best...satu time tu terserempak ngan membe UM aku geologist..alamak...hujung dunia nie pun dorang ada ker...diorang satu group niee..buat kajian ttg batuan...aku wat bodoh jer la...membe aku ckp kau wat lari anak org yer.....huhuhu..terasa aku buaya darat time tu


continue....sebab nak tgk match bola

 

0 comments so far.

Something to say?