Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

A big Family

Category: By Pyromaniac
Sejak bermula ari sabtu lepas...rumah aku diserang dgn begitu dasyat...Musim cuti sekolah sudah bermula.....yahoooo...(utk adik aku la)....so pepaham saja la....rumah aku yg biasanya ada 3 atau 4 org dlm satu masa tak termasuk aku....(aku nie kaki jalan)...tetiba dipenuhi oleh hampir 20 org...rumah daripada tak terurus..lagi haru biru jadinyer...tapi time cuti sekolah mcm nie la yg seronok...terutama...ada anak buah...anak sepupu aku yg super lincah....time aku type blog nie...bayangkan laa....setgh tu siap main dumbell....main mesin AB king pro aku..dan tak tahan umur sekecik 2 tahun duk kayuh basikal exercise..mcm mcm......dan skrg nie plak anak buah aku tgh bergayut kat tangan..time aku tgh menaip nie....

Dan mcm kebiasaan aku kene la cuti kan..menjadi tourist guide utk dorang nie....dan tempat favourite dorang....jln TAR/chow kit....

Kebayakkan mesti penah dengar pasal lagu CHOW KIT road oleh allahyarham sudirman....yeah...dan masing lagi terdetup2 dlm telinga aku...even kawan aku duk kat UK selama 9 tahun...masih lagi sebut tempat hotspot dia chow kit.....

Bagi aku..sebagai budak KL lah...kononnya...chow kit 9 tahun dulu tak sama..dgn skrg.....biler aku menyusuri di sepanjang laluan...terpikir aku sebijik cam suasana di jakarta....lepak kat warung situ pun...menu istimewa..nasi padang...bakso...etc...kalau bukan sebab cousin aku mesti aku tak masuk dah kat situ....

Dulu aku tak ambik kisah pasal kehilangan...anak org..kalau dalam paper tu ..cerita tu seboleh aku skip.....cerita pasal budak bernama YEN tu..aku mcm malas nak baca sgt.....bagi aku bapak dia tak reti jaga anak tu....tapi hari ini...aku dapat merasakan pengalaman biler ada anak kecik berumur 2 sehingga 5 tahun....

WEiiiiiii....pening giler doww....nak melayan...tambahan plak aku nie takde skill keibubapaan..lagi la susah...nak wat lawak pun mcm aku plak memperbodohkan diri aku...huhuhu...bapak dan mak dia duk sibuk bershopping...nasib baik la aku nie adaa...kalau tidakkk....dan skrg aku terlebih la paham...kenapa la..anak selalu hilang....musim cuti belum berakhir lagi...dan aku nampak nye kene la bersedia...mental dan fizikal
 

1 comment so far.

  1. Anonymous May 31, 2007 at 12:47 AM
    Kau belajar tentang erti kasih sayang yg tidak dapat dipisahkan..Kasih sayang perlu dalam kehidupan.. walaupun siapa dia dan dimana dia...selagi dia bernama manusia yang berperasaan jadi kasihi dan sayangilah dia...Tidak rugi saling kasih mengasihi dan sayang menyayangi sesama insan..Ukhuwwah terbina dgn kasih dan sayang....

    RIFZA

Something to say?