Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Medical Check Up!

Category: By Pyromaniac


12 10 08

Medical Check Up

Kerja aku yang baru nie tak habis2 ngan medical check up..tapi bagus jugak la..aku boleh monitor blood pressure aku dan paling penting wat blood test..first time aku wat medical check up untuk kerja atomic nie n offshore n onshore nie..aku mendapat seorg doktor lelaki..tapi masalah dia nie..ehem ehem!dan sekali tu aku pernah kene sound ngan nurse perli aku, u nie lelaki pun pakai contact lens..aku pakai sebab nak medical check up nie la..bodo punya nurse..bf kau mampu ke beli contact lens nie.haha beli rokok tak lepas..aku hangin betul..menyibuk je dan lepas timbang tinggi n berat semua..ambik la blood aku..blood test?..cuak sebab apa la isi kandungan dalam tue..dan yg paling aku tak suka time wat blood pressure..mula2 aku ignore saja masalah aku pening kepala kebelakangan nie..tapi bile doctor tu wat blood test..blood pressure aku melambung tinggi..aku dah cuak time tue..dan aku kene pergi re-test untuk kali kedua n ketiga...gara gara blood test aku masih tinggi..susah jugak nak kerja offshore nie..banyak medical check up perlu dilakukan laa..dan aku mulai menyalahkan kehidupan lama aku..pekerjaan lama..tiada rehat secukupnya..yer la aku tido kadang2 3 jam setiap hari..tiada exercise..makan plak tak henti2..setiap malam aku bertugas overtime mesti aku pelahap nasi lemak,roti canai n teh tarik..dah lapar time tue..makan je la kan sampaikan tak pikir kesan ke atas kesihatan diri aku nie..badan dah mula naik mendadak..takde masa untuk jogging pada petang hari kerana memikirkan malam aku kene berjaga untuk berkerja..dan pagi plak masuk opis..haram J betul life aku nie..gara gara mengikut style pekerja contoh @ senior aku lahh..jenis tak sempoi..aku berhenti pun sebab dia...dan aku ada sekali lagi medical check up untuk petronas plak..ades kali nie dah masuk 4 kali aku wat medical check up..yg petronas medical check up nie lagi la gerun..satu pen darah dia ambik dari lengan aku..penuh tabung uji..adess..dan yang paling segan ada sorang doktor ehem ehem tu siap suruh aku bogel lagi..motif?slow slow la aku tanggalkan seluar..malu giler time tu..ha ha ha..mcm tak pernah sebelum nie kan?dan doktor lain plak hanya suruh aku pakai underwear n batuk untuk test yang lain..motif?...biarlah asalkan dia jalankan tanggungjawab dia sudah laa..aku selepas seminggu ari tu..hati tak senang nak tau apa result dari blood test aku tue..lega aku takde hepitetis A,B,C sampai ke Z..kandungan gula normal n jugak tiada siflis,genorea and HIV..mintak jauhkan la semua tue..kiranya aku sihat la untuk kerja offshore nie dan doktor nasihatkan aku control kadar cholestrol yg masih tinggi..Sebelum aku pergi medical check up kali ke 3 tu...gara gara blood pressure tinggi..mcm mcm ikhtiar aku buat nak turunkan tekanan darah..abis satu tesco aku borong sayur...salad dan makan salad dengan minyak zaitun dan berbagai bende yang boleh menurunkan tekanan darah semua aku beli...mak aku tegur aku makan macam kambing gurun mengunyah sayur je keje...berjug besar air belimbing aku minum dicampur ngan daun celery dan rasanya ..yakss hampehh..seksa jugak la nak turunkan tekanan darah nie..dan kali ke 3 akhirnya aku berjaya juga..leceh..dan balik tu makan seperti normal jugak..tak tobat lagi tue..pyro ohh pyro

Inilah satu mangkuk sayur aku makan setiap hari dalam seminggu!Semata mata nak control blood pressure

 

4 comments so far.

  1. Anonymous December 10, 2009 at 5:34 PM
    Hi !.
    You may , perhaps very interested to know how one can make real money .
    There is no need to invest much at first. You may begin to receive yields with as small sum of money as 20-100 dollars.

    AimTrust is what you thought of all the time
    The company represents an offshore structure with advanced asset management technologies in production and delivery of pipes for oil and gas.

    It is based in Panama with structures around the world.
    Do you want to become an affluent person?
    That`s your choice That`s what you desire!

    I feel good, I started to get income with the help of this company,
    and I invite you to do the same. It`s all about how to select a proper partner who uses your funds in a right way - that`s the AimTrust!.
    I make 2G daily, and my first deposit was 1 grand only!
    It`s easy to get involved , just click this link http://ysociryjyg.bigheadhosting.net/arotek.html
    and go! Let`s take this option together to feel the smell of real money
  2. Anonymous February 2, 2010 at 11:22 PM
    Hi there!
    I would like to burn a theme at here. There is such a thing, called HYIP, or High Yield Investment Program. It reminds of ponzy-like structure, but in rare cases one may happen to meet a company that really pays up to 2% daily not on invested money, but from real profits.

    For several years , I earn money with the help of these programs.
    I'm with no money problems now, but there are heights that must be conquered . I get now up to 2G a day , and my first investment was 500 dollars only.
    Right now, I'm very close at catching at last a guaranteed variant to make a sharp rise . Turn to my blog to get additional info.

    http://theinvestblog.com [url=http://theinvestblog.com]Online Investment Blog[/url]
  3. muhammad March 3, 2013 at 4:48 PM
    This comment has been removed by the author.
  4. Anonymous March 11, 2015 at 11:51 AM
    bro, medical offshore mcm mna? kalau sangkut blood pressure tnggi ke rendah ke dapat ke keje offshore?

Something to say?