Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Pizza Hut

Category: By Pyromaniac







30 08 08
Pizza Hut
Bangsar
Bila aku melihat gambar pizza hut nie teringat kisah aku bekerja sebagai customer service untuk pizza hut..biasa lah time student nak duit lebih mcm mcm keje part time aku buat..lokasi pizza hut customer service nie terletak di PJ berhampiran ngan stesen asia jaya..kerja dia senang rileks duduk atas kerusi bermain ngan keyboard n telepon..tapi yg leceh nyer mic kene letak kat telinga la sentiasa menunggu panggilan masuk..nampak je senang..tapi letih woo..bercakap tak berhenti2 dan melayan kerenah customer..ada setengah tu yg bijak dan bengong tahap jamban..ha yg tu aku paling hangin la fussy giler apa kau nak lebih pi order la kat hotel blah blah blah...customer byk ragam ada yg sporting..pernah sekali ada customer mat saleh nie nak pesan pizza dia saja wat lawak bodoh..mr pizza hut..saya tak mahu pizza ada lembu di dalam..ades..ada jual beer?kelakar pecah perut aku time tue..dan suara DJ mcm aku nie menyebabkan ramai customer suka melayan dan cair..ha ha..berangan kuat aku..betul la..time aku study dulu tgh presentation ada lecturer perempuan tu siap tegor..pyro u nie kalau jdi Dj ke pengacara ok jugak..huhu..aku cakap tak berminat laa...sambung cerita balik..dan time aku hangin nie pabila ada customer india yg cerewet tahap jamban..dia order request tak nak topping nie la..onion letak sos lebih bagi cheese powder blah blah..nak potong 12 keping la..apa kau ingat nie kedai bapak ko..dlm hati aku..dan dah agak customer tu call balik maki..bos aku..dia gelar u son of bitch..celaka punya minah nie..bos aku pun muka merah la tak pasal kene panggil son of bitch oleh betina tue..siap gaduh ngan dia..memang bukan salah aku pun..aku ambik order betul n teliti tapi masalah nyer request dia berjeler sampaikan takde space aku nak taip request dia..dan identity dia dlm rekod mendapat gelaran customer paling suck kat dunia..jgn memain ada simpan rekod korang..haha..dan banyak salah anggapan ttg service yg kita org tawarkan..ada setgh tu ingat call je terus dpt dalam masa yg singkat..yer la kesian la rider tu ada masa hujan dan lewat la..dan setengah tu ingat kan aku nie kat sabah atau kedah pizzahut outlet..sebenarnya semua panggilan dari satu malaysia akan bertumpu di CSR pizza hut di petaling jaya...seronok gak keje sini ramai awek..dan kawan la..byk jugak anugerah cemerlang aku dapat..tapi tak kemana pun..part time job la kan..letih woo nak bercakap 8 jam tanpa henti..


 

0 comments so far.

Something to say?