Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Family trip to Penang

Category: By Pyromaniac
19 07 09


Family Trip


PENANG

Aku sebenarnya tak rasa sedap hati apabila terpaksa cancel last minute trip aku bersama ke family ke penang gara2 mengikuti trip ke bali tempoh hari..bukan apa my mum mendapat salah info pasal tarikh ke penang nie..sebagai seorg anak aku pun sedaya upaya mengembirakan hati mereka..perkara pertama aku lakukan mencari apartment yg bersesuaian untuk satu keluarga..bagi aku kalau trip sefamily aku lagi prefer keadaan menginap di service apartment berbanding hotel yg suasananya lemas..aku puas mencari di dalam internet service apartment yg terdapat di penang..pilihan yg ada sri sayang apartment dan juga bayu emas apartment..tapi disebabkan last minute book sri sayang apartment fully book..alternative bayu emas..lokasi yg menarik terletak di area batu feringgi hanya 10 minute berjalan kaki ke pantai..dan night life.


Aku sampai di penang pun dah dekat nak senja.gara tayar kereta adik aku yg pancit..arghh problem menimpa..malam tu perkara buruk telah berlaku kepada aku sefamily..aku mencari nahas dengan masuk ke kawasan tengah bandar..aku tak tahu masa tu juga ada event pesta penang..memang mencari nahas..jem selama 4 jam!.ayah aku antara org terawal mengomel dan membising di kereta yg satu lagi..aku arghh tahan telinga saja la..nak mencari nasi kandar..aku pun boleh sesat dan pusing satu geogetown tu berulang kali..sampai ayah aku dah fed up..dan badan letih perut lapar..aku ckp takper la kita berhenti saja la di mana kedai mamak yg berhampiran..restoran nie terletak di tengah bandar, restoran zubaidah..walaupun rasanya biasa bagi aku berbanding nasi kandar kayu ataupun antara nasi kandar terfamous di penang..tapi puas hati la melihat family aku melantak dengan pelahap sekali.masa nak pulang tu pun sakit hati terpaksa menempuhi jem sekali lagi..sengsaranya hidup di sini!

Keesokkan harinya aku membawa family aku pergi

Pantai batu feringgi

Padang kota

Bukit Bendera

Pekene mee dan juga rojak di datuk keramat

jeruk di chowrasta

Ferry untuk pulang







































 

3 comments so far.

  1. i'm shin... i'm inesen August 30, 2009 at 10:51 PM
    sedapnya jeruk....
  2. CiKaLi August 31, 2009 at 5:44 AM
    tertibe rase rindu nk blk penang... waa~ T.T
  3. Pyromaniac September 3, 2009 at 8:49 AM
    inesen: tak suka jeruk..suka minyak tomoi..hehe

    cikali: apsal org penang ke?

Something to say?